Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На скільки підвищиться мінімальна зарплата в Україні у 2024 році – Денис Шмигаль

У 2024 році Уряд України планує підвищити мінімальну зарплату. Вона становитиме 8 тисяч гривень. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

За словами Дениса Шмигаля, наступного року планується також проіндексувати пенсії і збільшити бюджет на субсидії.

Очільник уряду додав, що держава, незважаючи на розв’язану Росією війну, жодного місяця не затримувала виплати пенсій, соціальних допомог та соціальних пільг. Однак за цей період було проведено вже дві індексації пенсійних виплат.

Що стосується субсидій, то вони будуть перепризначені автоматично завдяки цифровізації. Шмигаль також нагадав, що тарифи на комунальні послуги в опалювальний період, який розпочнеться цієї осені, підвищуватися не будуть.

Оновлення пенсійної системи у 2024 році

Наступного року уряд планує оновити пенсійну систему в Україні. Шмигаль раніше пообіцяв, що пенсії громадян становитимуть не менше 30% від зарплат.

Також за новою бальною системою в березні 2024 року проіндексують пенсії. Вона покликана усунути диспропорцію між пенсіонерами, які давно вийшли на пенсію.

Раніше ми розповідали, що в Україні у 2024 році мінімальна заробітна плата зросте, але не суттєво. Писали, як рахується стаж і пенсія, якщо працюєте на неповну ставку.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору