Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

З надбавками та “чистими”: скільки заробили прем’єр-міністр України та інші високопосадовці за липень

Людям завжди цікаво знати, скільки заробляють “великі люди”, які вирішують, скільки мають заробляти “люди маленькі”, тобто прості пересічні українці. У Кабміні опублікували зарплатні відомості найвищих посадовців виконавчої влади України за минулий місяць. Зі звіту зрозуміло, що на першому місці не прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, фактично прем’єр-міністр Денис Шмигаль заробив однаково з віцепрем’єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною та міністеркою реінтеграції Іриною Верещук по 66,32 тисячі гривень. Без врахування податків їхні зарплати дорівнюють 82,3 тисячі гривень.

А ось міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков заробив трохи інакше свої 66,69 тисячі гривень. Йому нарахували 15,69 тисячі гривень додатково за відрядження.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заробляє дещо менше – 66,34 тисячі гривень. Його оклад мав бути ще менше – 70,79 тисячі гривень, але він отримав “на руки” 11,73 тисячі. З зарплати він сплатив 16,09 тисячі гривень податків.

Також міністерка економіки Юлія Свириденко після вирахування податків отримала 66,32 тисячі гривень, а міністр Кабміну Олег Немчинов заробив 65,24 тисячі гривень.

Найбільше заробив державний секретар Кабінету міністрів України Олександр Ярема. “На руки” він отримав 84, 57 тисячі гривень при посадовому окладі 40, 1 тисяча гривень. Його “рецепт успіху” у нарахуванні за ранг, вислугу років виконання особливо важливої роботи та роботи з документами державної таємниці.

З чого складається міністерська зарплата

Заробити у Кабінеті міністрів України можна по різному. Зокрема до нарахованої зарплати враховують посадовий оклад, надбавку за ранг, надбавку за вислугу років, надбавка за виконання особливо важливої роботи, та надбавка за роботу з таємними документами. Зарплатні гроші також отримують за час відрядження. З чистої зарплати міністри сплачують ПДФО та військовий збір.

Раніше Інформатор писав про те, чому українці не хочуть сплачувати податків державі та про те, що в Україні змінюють правила нарахування зарплат бійцям Сил оборони.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Нагору