Кажуть, що чоловік, який сам готує їжу для улюбленої жінки, виглядає дуже сексуально. А якщо цей чоловік справжній принц та батько трьох дітей, не закохатися у нього неможливо. Напевно у цьому один з секретів сімейного щастя герцогів Кембрідзьких, адже принц Вільям інколи балує свою родину фірмовою пастою “Болоньєзе”.
Інформатор пропонує й іншим чоловікам стати принцами для своїх дружин та приготувати їм королівську пасту “Болоньєзе”.
Продукти
1 ст. л оливкової олії
30 г вершкового масла
1 велика цибулина, дрібно нарізана
1 морква, очищена й нарізана
2 палички селери, нарізані
350 г нежирної яловичини вищої якості
250 мл сухого білого вина
120 мл молока
дрібка свіжомеленого мускатного горіха
1 банка 400 г нарізаних італійських помідорів
1 ч. л томатного пюре
250 г спагеті
50 г сиру пармезан, свіжонатертого
2 ст. л свіжозрізаної петрушки, сіль і свіжозмелений чорний перець.
Приготування
Щоб приготувати соус, нагрійте оливкову олію і вершкове масло у великій каструлі та обсмажте цибулю на середньому вогні, поки вона не стане м’якою, потім додайте моркву й селеру і готуйте кілька хвилин, помішуючи.
Виделкою розімніть фарш і додайте його в каструлю, перемішайте. Готуйте, доки м’ясо не припинить бути рожевим, але не допускайте його коричневого кольору. Влийте вино і продовжуйте готувати, доки воно все не випарується. Потім зменште вогонь, додайте молоко й мускатний горіх і готуйте на середньому вогні, поки молоко не випарується. Додайте помідори та пюре, потім приправте до смаку сіллю й перцем. Тушкуйте дуже, дуже обережно, не накриваючи кришкою, близько трьох годин, час від часу помішуючи.
Коли соус буде готовий, доведіть до кипіння велику каструлю води і додайте чайну ложку солі. Додайте спагеті у воду, добре перемішайте дерев’яною ложкою і варіть згідно з інструкцією на пакованні. Злийте воду. Розділіть макарони на чотири тарілки та додайте гострий соус до кожної порції. Посипте петрушкою і подавайте з пармезаном.
Лайфхаки
Замість оливкової олії можна взяти соняшникову рафіновану без запаху. Італійські помідори замінити нашими українськими, консервованими без шкірки. Ну а коли грошей бракую на справжній пармезан, який коштує дуже дорого й не завжди є у продажу, використати звичайний якісний твердий сир. Буде дуже смачно й трохи по-українськи.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати рагу за рецептом Мерилін Монро. Також ми розповідали, як приготувати курку-гриль за рецептом Леді Гага.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Альона Свірідова