Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Вечеря по-королівськи: паста “Болоньєзе” за рецептом принца Вільяма

Кажуть, що чоловік, який сам готує їжу для улюбленої жінки, виглядає дуже сексуально. А якщо цей чоловік справжній принц та батько трьох дітей, не закохатися у нього неможливо. Напевно у цьому один з секретів сімейного щастя герцогів Кембрідзьких, адже принц Вільям інколи балує свою родину фірмовою пастою “Болоньєзе”.

Інформатор пропонує й іншим чоловікам стати принцами для своїх дружин та приготувати їм королівську пасту “Болоньєзе”.

Продукти

1 ст. л оливкової олії

30 г вершкового масла

1 велика цибулина, дрібно нарізана

1 морква, очищена й нарізана

2 палички селери, нарізані

350 г нежирної яловичини вищої якості

250 мл сухого білого вина

120 мл молока

дрібка свіжомеленого мускатного горіха

1 банка 400 г нарізаних італійських помідорів

1 ч. л томатного пюре

250 г спагеті

50 г сиру пармезан, свіжонатертого

2 ст. л свіжозрізаної петрушки, сіль і свіжозмелений чорний перець.

Приготування

Щоб приготувати соус, нагрійте оливкову олію і вершкове масло у великій каструлі та обсмажте цибулю на середньому вогні, поки вона не стане м’якою, потім додайте моркву й селеру і готуйте кілька хвилин, помішуючи.

Виделкою розімніть фарш і додайте його в каструлю, перемішайте. Готуйте, доки м’ясо не припинить бути рожевим, але не допускайте його коричневого кольору. Влийте вино і продовжуйте готувати, доки воно все не випарується. Потім зменште вогонь, додайте молоко й мускатний горіх і готуйте на середньому вогні, поки молоко не випарується. Додайте помідори та пюре, потім приправте до смаку сіллю й перцем. Тушкуйте дуже, дуже обережно, не накриваючи кришкою, близько трьох годин, час від часу помішуючи.

Коли соус буде готовий, доведіть до кипіння велику каструлю води і додайте чайну ложку солі. Додайте спагеті у воду, добре перемішайте дерев’яною ложкою і варіть згідно з інструкцією на пакованні. Злийте воду. Розділіть макарони на чотири тарілки та додайте гострий соус до кожної порції. Посипте петрушкою і подавайте з пармезаном.

Лайфхаки

Замість оливкової олії можна взяти соняшникову рафіновану без запаху.  Італійські помідори замінити нашими українськими, консервованими без шкірки. Ну а коли грошей бракую на справжній пармезан, який коштує дуже дорого й не завжди є у продажу, використати звичайний якісний твердий сир. Буде дуже смачно й трохи по-українськи.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати рагу за рецептом Мерилін Монро. Також ми розповідали, як приготувати курку-гриль за рецептом Леді Гага. 

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору