Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Просто та смачно: як приготувати цукрову глазур для пряників

Це найлегша у приготуванні глазур, яку неможливо зіпсувати. Для неї знадобиться три найпростіших інгредієнти. Рідина, цукрова пудра й ароматизатор — із цих складників можна приготувати декілька варіантів глазурі для святкових пряників і печива. 

Для ідеальної цукрової глазурі радимо додати 2 столові ложки легкого кукурудзяного сиропу, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Цукрова пудра – 375 г
  • Молоко – 4 ст. л.
  • Ванільний екстракт – 1/2 ч. л.

Якщо ви готуєте глазур з кукурудзяним сиропом, то влийте 2 столові ложки сиропу і 3-4 столові ложки молока.

Щоб зробити різнокольорову глазур, розділіть її по кількох мисках і вмішайте до кожної харчовий барвник згідно з інструкцією на пакуванні.

Спосіб приготування:

Відміряйте цукрову пудру і просійте, щоб видалити грубі частинки.

Влийте до пудри 2 столові ложки молока, розмішайте. Додавайте рідину по столовій ложці і розмішуйте після кожної. Вливаючи молоко, орієнтуйтеся на текстуру глазурі, а не на кількість, зазначену в інгредієнтах. Вам може знадобитися 4-5 столових ложок молока.

Ретельно розмішайте масу віничком до однорідності.

Ідеальна консистенція глазурі — коли віничок залишає на ній сліди, що зберігаються кілька секунд, як у відео. Також можна перевірити густину, виклавши смужку на прянику. Якщо глазур не стікає і тримає форму, вона готова для декору.

Якщо глазур вийшла рідкуватою — додайте потроху просіяної цукрової пудри до потрібної консистенції.

Прикрасьте пряники, як у відео, розкладіть їх на решітці й залиште підсихати на декілька годин, найкраще — на ніч.

Раніше ми розповідали, як приготувати імбирні пряники без меду. Писали, як приготувати апельсиново-гарбузовий кекс з родзинками та круасани на пательні.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

 

Нагору