Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Учні Кривого Рогу підкорюють космос: проекти юних дослідників запустили на МКС

Учні Криворізького ліцею № 129 створили проект, який вивчає вплив мікрогравітації та перевантаження на дифузію в металах. Їхні проєкти запустили на Міжнародну космічну станцію на борту ракети Space X Dragon з мису Канаверал у Флориді. Діти змогли на власні очі побачити, як їхня робота прямує у космос.

Експеримент криворізьких дослідників на МКС дозволить ліпше дослідити можливості використання виробів із цих металів, – передає Інформатор із посиланням на Міністерство освіти і науки України.

Учні ліцею №129 лише нещодавно повернулися зі Сполучених Штатів Америки і це вже сімнадцята успішна місія конкурсу шкільних космічних експериментів SSEP та друга — за участю українських школярів.

Свої проєкти відправили в космос представники двох команд, що пройшли національний добір із 15 команд та приблизно 2 000 учнів.

Другою командою були вихованці регіонального осередку МАН у Дніпропетровській області, досліджує вплив гумінових речовин на одноклітинні гриби в умовах мікрогравітації. Ці речовини забезпечують вищу біологічну цінність дріжджових продуктів і є ефективними біостимуляторами.

Такі програми популяризують космічну освіту в Україні, для учнів з’являється більше можливостей розвинути науковий потенціал, а для шкіл — упроваджувати космічні програми.

Саме тут, на мисі Канаверал, відбувся запуск ракети

Учні презентують свій проект

Українські учні в Америці

На цій ракеті роботи учнів доставили на МКС

Раніше Інформатор повідомляв, що криворізька учениця отримала “срібло” на міжнародному конкурсі комп’ютерних проектів. Також ми писали, що криворіжанка перемогла на Всесвітній олімпіаді геніїв.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору