Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Юна криворіжанка отримала “срібло” на Міжнародному конкурсі INFOMATRIX-2023: який проект представила

INFOMATRIX – це Міжнародний конкурс комп’ютерних проєктів. Молоді дослідники з Дніпропетровської області здобули дві срібні та бронзову медалі. Серед них і 17-річна криворіжанка Анастасія Котюча. Дівчина створила фільм англійською мовою, де підняла проблему масштабної вирубки лісів.

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації, – передає Інформатор.

Анастасія Котюча – вихованка обласного відділення Малої академії наук України. Дівчина підготувала короткометражний фільм «What is a forest for you?». Висвітлила проблему вирубки лісів. Записала інтерв’ю зі студентами, вченими, волонтерами.

«Працювала над відео декілька місяців у період постійних відключень світла. Приємно здивована, що мій проєкт обрали одним із кращих», – розповіла дівчина.

Крім неї, срібну нагороду отримав 16-річний дослідник з Кам’янського Роман Овчаренко. Юнак вивчав обчислювальні процеси у комп’ютерах та розробив програму «Полігон логічних схем». З її допомогою можна наочно моделювати роботу пристроїв.

А дніпрянин Павло Гук отримав «бронзу» за розробку велосипедного браслета.

«Пристрій зроблений у вигляді ручного годинника. Тільки замість стрілочок – лампочка. Коли людина підіймає руку – вона починає мерехтіти. Таким чином велосипедист зможе попередити водія, куди рухається і повертає. Це дозволить безпечно переміщатися у темряві», – сказала вчителька Павла Гука Світлана Зільберман.

Загалом у Міжнародному конкурсі комп’ютерних проєктів INFOMATRIX-2023 взяли участь понад 200 учасників з усього світу.

Дослідник з Кам’янського Роман Овчаренко

Павло Гук з Дніпра

Розробка юного науковця – велосипедний браслет

Раніше Інформатор повідомляв, що криворіжанка перемогла на Всесвітній олімпіаді геніїв. Також ми писали, що тайбоксери з Криворізького району привезли “золото” з Кубка України.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору