Бульбовники є однією з найвідоміших страв з картоплі українського Полісся. Їх готували ще 200 років тому. Пропонуємо Вам приготувати бульбовники для своєї родини.
Класичні бульбовники, як правило, готуються без начинки, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Картопля – 6 шт.
- Сметана – 1 ст. л.
- Сир моцарела – 150 г
- Паприка мелена – 0.5 ч. л.
- Панірувальні сухарі – 100 г
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – 300 мл
Спосіб приготування:
Картоплю помийте та почистьте. Половину наріжте шматочками й зваріть у підсоленій воді до готовності. Потім потовчіть її в пюре.
Другу половину картоплі натріть на дрібну тертку й відтисніть зайву рідину. Змішайте терту картоплю з пюре. Додайте сметану, сіль, перець, паприку й добре вимішайте масу.
Моцарелу наріжте невеликими кубиками. Тепер сформуйте з картопляної маси круглі коржики, на середину кожного покладіть по шматочку сиру. Краї з’єднайте й защипніть, формуючи кульки. Запаніруйте їх в сухарях.
У розігріту олію викладіть кульки та смажте, перевертаючи їх, до золотистого кольору. Слідкуйте, щоб бульбовники рівномірно просмажилися з усіх боків. Викладіть їх на паперові рушники. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати котлети з капусти. Писали, як приготувати свинину з медом та калиною та смачну запечену картоплю.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок