Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Страва, яку готували 200 років тому: готуємо бульбовники 

Бульбовники є однією з найвідоміших страв з картоплі українського Полісся. Їх готували ще 200 років тому. Пропонуємо Вам приготувати бульбовники для своєї родини.

Класичні бульбовники, як правило, готуються без начинки, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Сир моцарела – 150 г
  • Паприка мелена – 0.5 ч. л.
  • Панірувальні сухарі – 100 г
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – 300 мл

Спосіб приготування:

Картоплю помийте та почистьте. Половину наріжте шматочками й зваріть у підсоленій воді до готовності. Потім потовчіть її в пюре.

Другу половину картоплі натріть на дрібну тертку й відтисніть зайву рідину. Змішайте терту картоплю з пюре. Додайте сметану, сіль, перець, паприку й добре вимішайте масу.

Моцарелу наріжте невеликими кубиками. Тепер сформуйте з картопляної маси круглі коржики, на середину кожного покладіть по шматочку сиру. Краї з’єднайте й защипніть, формуючи кульки. Запаніруйте їх в сухарях.

У розігріту олію викладіть кульки та смажте, перевертаючи їх, до золотистого кольору. Слідкуйте, щоб бульбовники рівномірно просмажилися з усіх боків. Викладіть їх на паперові рушники. Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати котлети з капусти. Писали, як приготувати свинину з медом та калиною та смачну запечену картоплю.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору