Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Бюджетний і простий рецепт: готуємо смачну запечену картоплю

Ця запечена картопля з нереально ароматною начинкою врятує вас, коли потрібно приготувати смачну вечерю чи обід без зайвих зусиль. Вам знадобиться кілька простих інгредієнтів. Картоплю обирайте велику!

Покроковий рецепт смачної картоплі, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт.
  • Бекон – 30 г
  • Перець червоний гострий – 1 шт.
  • Петрушка, пучок – 1/2 г
  • Твердий сир – 70 г
  • Часник, зубчики – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Оливкова олія – за смаком

Спосіб приготування:

Ретельно помийте картоплю, покладіть у каструлю, залийте водою, посоліть до свого смаку і ставте варитися в кожушках.

Варіть до готовності, проте слідкуйте і не переварюйте, картопля не повинна розвалюватися.

Тим часом дрібно (як на відео) наріжте бекон, часник, петрушку, перець, натріть сир. Змішайте все разом у мисці, додайте 2 ст. л оливкової олії.

У вареної картоплі зріжте вздовж шматочок товщиною приблизно 1 см, і зробіть косі надрізи, як показано на відео.

Форму для запікання збризніть оливковою олією, покладіть картоплю зрізом доверху і викладіть туди начинку, збризніть оливковою олією.

Запікайте у розігрітій до 180 °C духовці протягом 15 хвилин, орієнтуйтеся на свою духовку, бекон має засмажитися, а сир зарум’янитися.

Раніше ми розповідали, як приготувати печінковий паштет з солоними огірками. Писали, як приготувати паштет з квасолі та вареного яйця та бюджетні хлібні котлети.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору