Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Солдати-роботи в Україні: що про це відомо

Останнім часом в російських ЗМІ з’явилася інформація відносно можливого створення в Україні ні, не армії дронів, а армії солдат-роботів. Про це ніби то заявив нардеп Євген Шевченко. Пан Шевченко дійсно джерело авторитете, але чи дійсно він це казав? 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на SPRAVDI, російські ЗМІ, посилаючись на Шевченка, пишуть, що Головнокомандувач ЗСУ Залужний запропонував Президенту України Зеленському створити армію солдатів-роботів.

Насправді у своїй колонці для The Economist Залужний писав про необхідність технологічного прориву в контексті повітряних потужностей, засобів радіоелектронної боротьби, мінно-вибухових технологій. Про солдатів-роботів не йшлось.

Як пише SPRAVDI: “Заява Шевченка – брехня, яка підіграє російським наративам і спрямована на дискредитацію Головнокомандувача ЗСУ”.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні створили антидронову рушницю проти ворожих “мавіків”. Також повідомлялося про те, що у Кривому Розі створили “мінний трал” для допомоги саперам.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у

Альона Свірідова

Нагору