Печінковий торт має ніжний смак і ситний ефект. Але якщо немає часу смажити печінкові млинці, а потім складати їх в торт — приготуйте лінивий варіант. Менш смачний від цього він не стане.
Смачний та легкий у приготування печінковий торт для всієї родини, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Молоко – 100 мл
- Морква – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Печінка куряча – 700 г
- Олія соняшникова рафінована – 1 ст. л.
- Манна крупа – 100 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Кріп, пучок – 0.5 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Майонез 72% – за смаком
Спосіб приготування:
Добре помийте печінку й видаліть плівку і прожилки. Перекладіть у чашу блендера і пюруйте до однорідності.
Перекладіть печінковий фарш в мисту, додайте манку, сіль, перець і молоко, залиште на 1 годину.
Цибулю й моркву очистіть. Цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на грубій тертці. Обсмажте овочі на розігрітій олії до готовності. Відкладіть.
Застеліть форму для випічки (краще рознімну) пергаментним папером. Вилийте половину печінкового тіста, зверху викладіть шар начинки з цибулі і моркви і залийте масою, що залишилася.
Відправте запікатись в розігрітій до 180 градусів духовці 60 хвилин. Потім дістаньте з духовки і залиште на 1-2 години охолоджуватись у формі. Потім дістаньте, і прикрасьте майонезом та кропом.
Раніше ми розповідали, як приготувати печінкові оладки з картоплею. Писали, як приготувати густий борщ без м’яса та українські горохвяники.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок