Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як приготувати в духовці лінивий печінковий торт 

Печінковий торт має ніжний смак і ситний ефект. Але якщо немає часу смажити печінкові млинці, а потім складати їх в торт — приготуйте лінивий варіант. Менш смачний від цього він не стане.

Смачний та легкий у приготування печінковий торт для всієї родини, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Молоко – 100 мл
  • Морква – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Печінка куряча – 700 г
  • Олія соняшникова рафінована – 1 ст. л.
  • Манна крупа – 100 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Кріп, пучок – 0.5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез 72% – за смаком

Спосіб приготування:

Добре помийте печінку й видаліть плівку і прожилки. Перекладіть у чашу блендера і пюруйте до однорідності.

Перекладіть печінковий фарш в мисту, додайте манку, сіль, перець і молоко, залиште на 1 годину.

Цибулю й моркву очистіть. Цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на грубій тертці. Обсмажте овочі на розігрітій олії до готовності. Відкладіть.

Застеліть форму для випічки (краще рознімну) пергаментним папером. Вилийте половину печінкового тіста, зверху викладіть шар начинки з цибулі і моркви і залийте масою, що залишилася.

Відправте запікатись в розігрітій до 180 градусів духовці 60 хвилин. Потім дістаньте з духовки і залиште на 1-2 години охолоджуватись у формі. Потім дістаньте, і прикрасьте майонезом та кропом.

Раніше ми розповідали, як приготувати печінкові оладки з картоплею. Писали, як приготувати густий борщ без м’яса та українські горохвяники.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору