Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як приготувати печінкові оладки з картоплею на вечерю

Ці оладки смакують, як смажені пиріжки. Головні інгредієнти оладок — товчена варена картопля й перемелена пюреподібна куряча печінка. Ось чому вони виходять однорідними й дуже ніжними.

Покроковий рецепт печінкових оладків, – розповість Інформатор.

Інгредієнти:

  • Картопля – 300 г
  • Печінка куряча – 650 г
  • Часник сушений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Олія соняшникова рафінована – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 100 г
  • Розпушувач – 10 г

Спосіб приготування:

Відваріть картоплю, відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина, й охолодіть.

З картопляного відвару можна приготувати чудове тісто для смажених пиріжків з будь-якою начинкою.

Промиту курячу печінку перебийте блендером або пропустіть через м’ясорубку.

Картоплю потовчіть у пюре, додайте цибулевий або часниковий порошок, сіль, яйце, олію, перемішайте. Влийте пюровану печінку, всипте змішане з розпушувачем борошно. Перемішайте до однорідної маси. Залиште на 10 хвилин.

Розігрійте сковороду з олією. Викладіть столовою ложкою масу для оладок. Накрийте кришкою. Смажте оладки на середньому або слабкому вогні 4-5 хвилин, переверніть і смажте ще 3-4 хвилини.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить до 30 оладок.

Раніше ми розповідали, як приготувати густий борщ без м’яса. Писали, як приготувати українські горохвяники та круасани на пательні.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

 

Нагору