Ці оладки смакують, як смажені пиріжки. Головні інгредієнти оладок — товчена варена картопля й перемелена пюреподібна куряча печінка. Ось чому вони виходять однорідними й дуже ніжними.
Покроковий рецепт печінкових оладків, – розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- Картопля – 300 г
- Печінка куряча – 650 г
- Часник сушений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Яйця курячі – 1 шт.
- Олія соняшникова рафінована – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 100 г
- Розпушувач – 10 г
Спосіб приготування:
Відваріть картоплю, відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина, й охолодіть.
З картопляного відвару можна приготувати чудове тісто для смажених пиріжків з будь-якою начинкою.
Промиту курячу печінку перебийте блендером або пропустіть через м’ясорубку.
Картоплю потовчіть у пюре, додайте цибулевий або часниковий порошок, сіль, яйце, олію, перемішайте. Влийте пюровану печінку, всипте змішане з розпушувачем борошно. Перемішайте до однорідної маси. Залиште на 10 хвилин.
Розігрійте сковороду з олією. Викладіть столовою ложкою масу для оладок. Накрийте кришкою. Смажте оладки на середньому або слабкому вогні 4-5 хвилин, переверніть і смажте ще 3-4 хвилини.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить до 30 оладок.
Раніше ми розповідали, як приготувати густий борщ без м’яса. Писали, як приготувати українські горохвяники та круасани на пательні.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок