Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні ВПО зможуть отримати безкоштовне житло: хто саме

В Україні триває війна. Багато людей у пошуках безпеки були вимушені покинути рідні домівки і шукати прихисток у спокійніших регіонах країни. У когось домівки вщент зруйновані російськими атаками. Повертатися таким громадянам немає куди. Але треба продовжувати жити далі.

І якщо молоді здорові люди можуть знайти роботу, винайняти житло і почати своє життя “з чистого аркуша”, то що робити людям у “віці” та тим, хто за станом здоров’я не може повноцінно працювати та отримувати заробітну платню?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Верховної Ради, депутати прийняли законопроєкт, згідно з яким вразливі категорії ВПО отримають житло безкоштовно.

Як написано у документі: “У період дії воєнного стану визначені Кабінетом Міністрів України категорії внутрішньо переміщених осіб мають право на безоплатне тимчасове
проживання (за умови оплати особою вартості комунальних послуг) без
обмеження строком…

Фонди житла формуватимуть “шляхом викупу (придбання),
оренди, будівництва житла, реконструкції будинків і гуртожитків,
переобладнання нежитлових приміщень у житлові, передачі житла в
комунальну або державну власність, капітального ремонту об’єктів
житлового фонду”.

Але тому, що всім без винятку ВПО виділити постійне безкоштовне житло проблематично, тим, хто не в змозі забезпечити себе самотужки, його нададуть. Категорії громадян, які мають право на таку пільгу, визначить Уряд.

Нагадаємо, що зараз період безкоштовного проживання для ВПО обмежується 6 місяцями.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі ВПО можуть отримати дитячі набори. Також повідомлялося про те, хто з ВПО залишиться без соцвиплат.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

 

Нагору