Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Допомоги більше не буде: хто з ВПО залишиться без соцвиплат

Війна примусила багатьох українців покинути рідні місця та шукати порятунку у більш безпечних регіонах. Ці люди залишилися без найнеобхідніших речей, які купувалися роками. І держава допомагає їм. Але є й ті, хто може утримувати себе сам.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на видання “На пенсії“, Кабмін визначив, що для всіх ВПО, які зараз отримують допомогу, з 1 серпня 2023 року буде автоматично продовжено виплату ще на пів року, тобто до кінця січня 2024 року.

Допомогу продовжать отримувати всі українці, які проживають в Україні та мають статус ВПО у розмірах для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тис. грн, та для інших осіб – 2 тис. грн.

Але з 1 вересня 2023 року виплати будуть припинені тим ВПО, які з моменту прийняття цієї постанови:

  • придбали новий транспортний засіб (з року випуску якого минуло менш як 5 років), крім авто, придбаних волонтерами та переданих на потреби оборони країни.
  • придбали на суму понад 100 тис. грн земельну ділянку, квартиру, будинок (крім житла, одержаного рахунком державного або місцевого бюджету).
  • Мають на депозитному банківському рахунку кошти у загальній сумі понад 100 тис. грн.
  • придбали іноземну валюту (крім валюти, одержаної від благодійних організацій або придбаної для оплати медичних, соціальних, освітніх послуг), а також банківських металів на загальну суму понад 100 тис. грн.
  • мають у власності житло, яке розташоване на територіях, де не ведуться активні бойові дії або які не є окупованими, якщо таке житло має площу понад 13,65 м² на одного члена сім’ї.

Раніше Інформатор писав про те, що робити ВПО, якщо затримують виплати та про те, що в Україні подовжили грошові виплати переселенцям, але не всім.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору