Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як ВПО у Кривому Розі знайти роботу і ваучер на навчання

Служба зайнятості пропонує криворіжцям та переселенцям Всеукраїнську інформаційну компанію «Робота для ВПО: Ти потрібен, яка допоможе знайти роботу по фаху або можуть безплатно отримати ваучер на навчання та підвищити свій професійний рівень.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету.

Що може запропонувати служба зайнятості задля сприяння працевлаштуванню та самореалізації внутрішньо переміщених осіб?

Переселенцям надається широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, побажань та професійного досвіду, зокрема:

–  індивідуальне планування працевлаштування;

–  пошук підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні, у тому числі шляхом організації суспільно корисних, громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру;

–  професійне навчання.

Нові мешканці Кривого Рогу, які виявили бажання зареєструватися у службі зайнятості, можуть зробити це онлайн, через портал Дія, або особисто, під час відвідування установи. У разі відсутності документів, що підтверджують факт звільнення, ВПО мають право припинити такий договір в односторонньому порядку, подавши до центру зайнятості відповідну заяву.

Для того, щоб скористатися деякими послугами, зовсім не обов’язково реєструватися у центрі зайнятості. Переселенці можуть безоплатно отримати від служби зайнятості ваучер на навчання та підвищити свій професійний рівень.

У рамках реалізації урядового проєкту «єРобота» служба зайнятості супроводжує грантову програму, якою можуть скористатись ВПО, та отримати мікрогрант у розмірі до 250 тисяч гривень на створення або розвиток власної справи.

Раніше ми розповідали, як продавчиня з Кривого Рогу відкрила власний бізнес через програму “єРобота”. Писали, як пенсіонерам через ПриватБанк отримати виплати від ООН.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору