Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як пенсіонерам через ПриватБанк отримати виплати від ООН

Всесвітня Продовольча Програма ООН надає пенсіонерам додаткову грошову допомогу. Кошти виплачуватимуть щонайменше чотири місяці. Їх можна отримати через ПриватБанк.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Як повідомили в пресслужбі ПриватБанку, українським пенсіонерам почали виплачувати раніше анонсовану допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН з метою соціальної підтримки окремих категорій населення. Допомога надається автоматично, відповідно до наявних у реєстрі даних, тому звертатися нікуди не потрібно

На такі виплати мають право пенсіонери, які:

  • проживають на територіях активних бойових дій або прилеглих до них;
  • чиї пенсії не перевищують 3000 грн;
  • які не отримували інших грошових допомог з 1 березня 2023 року.

Також у фінустанові зазначили, що розмір допомоги – це сума, якої не вистачає до 3000 гривень, проте не менше ніж 100 гривень. Період виплат триватиме щонайменше чотири місяці.

“Звертаємо вашу увагу, що пенсіонери, які мають право на додаткову грошову допомогу, автоматично отримуватимуть виплати на пенсійну картку. Немає необхідності звертатися до ВПП ООН, щоб подати заявку на цю допомогу”, – додали представники Приватбанку.

В повідомленні також сказано, що банк здійснює виплати на картки банку без жодних комісій для отримувачів за рахунок коштів ВПП ООН із зазначенням: призначення платежу “додаткова грошова допомога”.

Пенсіонери можуть отримати 20% до виплати 

Сотні пенсіонерів мають право на збільшення виплати на 20%. Це передбачено Законом України “Про статус гірських населених пунктів України”. Таким чином, пенсіонери, які постійно проживають у гірських регіонах мають право на надбавку в розмірі 20% виплати. Для того, щоб отримати таку надбавку, необхідно звернутися до органів соціального захисту населення та отримати відповідне посвідчення (видається протягом 30 днів). З цим документом згодом потрібно звертатися до Пенсійного фонду України з відповідною заявою.

Слід зазначити, що ця надбавка надається лише в тому випадку, якщо пенсіонер постійно проживає в гірському регіоні. Для підтвердження (отримання відповідного посвідчення) потрібно звертатися до місцевого Центру надання адміністративних послуг або муніципальної влади.

Також важливо, що доплата в розмірі 20% виплати додається не лише до пенсії. Це також стосується соціальної допомоги, стипендій та інших державних виплат для громадян, які проживають в гірських населених пунктах.

Раніше ми розповідали, які виплати може отримати звільнений військовий під час війни. Писали, коли українцям очікувати на підвищення пенсій та на скільки збільшаться виплати.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

 

Нагору