Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Христофорівка – незвідана туристична перлина Криворіжжя

Селище Христофорівка знаходиться в 30 кілометрах на захід від Кривого Рогу. Ця місцевість не знайома для туристів, але там є дуже багато цікавинок. Досліджував цей край краєзнавець Антон Килимчук.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на кафедру туризму та економіки.

5 листопада викладачі кафедри туризму та економіки здійснили туристичну експедицію до району селища Христофорівка. Їхати до селища автомобілем 40-45 хвилин. Тут можна побачити долину річки Боковеньки. Долина ріки нагадує гірську ущелину, на крутих схилах якої розкинулися природні степи з ковилою. Вражаюче виглядає гребля Христофорівського водосховища, яку почали будувати ще у 1940 році та чиста вода самої водойми, де є невеликі пляжики й у літні часи тут можна купатися. Через річку є 3 пішохідні місточки.

Дуже гарною є сама ріка Боковенька – у долині ріки насаджений листяний Хрістофорівський ліс з дубами та берестами. В одному місці від ріки залишився плес, який утворює доволі великий півострів із заболоченими ділянками та безліччю птахів. Бачили парочку лебедів, куріпок.

У селищі після 2-ї світової війни й до 1964 року розробляли Христофорівське родовище бурого вугілля. Від старих шахт залишився адміністративний корпус, заглибини на поверхні землі над підземними виробками, на землях гірничого відводу насаджені штучні ліси.

У Христофорівці чисте повітря, природа та відсутність шуму великого міста.

Христофорівка можна віднести до туризму. Є об’єкти природи та індустріальної спадщини. Це район перспективний для розвитку туризму.

Гарна природа

“Місцеві мешканці” селища

Старовинні споруди

Місточки

Ще один місточок

Мальовничі краєвиди

Дорога до Христофорівки

Річка

Церква

Поля та прекрасні краєвиди

Місточок

Домівки

Раніше ми розповідали, як виглядає нова локація для індустріального туризму у Кривому Розі. Писали, що одна з локацій Кривого Рогу увійшла до списку “Туристичних магнітів України”.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору