Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Одна з локацій Кривого Рогу увійшла до списку “Туристичних магнітів України”

Державне агентство розвитку туризму у вересні оновило перелік «Туристичних магнітів України». До розширеного списку увійшло 170 визначних туристичних місць з усіх регіонів України. Шість локацій розташовані у Дніпропетровській області, одна з яких у Кривому Розі – це кар’єр Південного ГЗК.

Повідомляє Інформатор з посиланням на ДАРТ.

Кар’єр Південного ГЗК є найглибшим в Україні та одним з найбільших у світі – 400 метрів, довжина 3 км та 2,5 км  – ширина. В ньому цілком може розміститися Ейфелева вежа, або 13-ть 9-поверхівок, якщо їх поставити одна на одну. Унікальний кар’єр має  28 горизонтів і форму серця, що додає йому трохи романтизму.

Поряд з кар’єром облаштований спеціальний оглядовий майданчик,  але вхід до нього можливий лише по перепустках.

Крім кар′єру Південного гірничо-збагачувального комбінату, туристичними магнітами Дніпропетровщини визнали ще 5-ть локацій:

  •  КЗК “Палац Культури” у Жовтих Водах;
  • Свято-Троїцький Кафедральний собор у Дніпрі;
  • Петриківський музей етнографії у селі Петриківка;
  • Вільногірський (“Дніпровські Мальдіви”);
  • Токівський водоспад Апостолівський район.

У ДАРТ зазначають, що список «магнітів» не повний і буде розширюватися.

«2023 рік для туристичної галузі України став роком внутрішнього туризму. Завдяки українцям, які продовжують подорожувати і відпочивати у своїй країні, туристична галузь може функціонувати та сплачувати податки. Щоб стимулювати внутрішній ринок подорожей, ми разом з представниками місцевої влади, активним бізнесом та регіональними профільними асоціаціями розширили карту туристичних магнітів. Впевнена, що саме ці дестинації якнайкраще презентують нашу історію, культурну та релігійну спадщину як для самих українців, так і для іноземців», – зазначила очільниця ДАРТ Мар’яна Олеськів.

Раніше Інформатор повідомляв, що на кар’єрі ПівдГЗК облаштували новий оглядовий майданчик. Також ми показали, як виглядає найглибша залізорудна шахта у світі, що розташована у Кривому Розі.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

 Олена Шевченко

Нагору