Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як через “Дію” українці зможуть відшукати найближчі пункти незламності

Кабінет міністрів ухвалив постанову про запуск у застосунку “Дія” нового інформаційного сервісу напередодні опалювального сезону. Він буде вміщувати всі дані про Пункти незламності, потрібні українцям. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму телеграм-каналі.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

За словами Дениса Шмигаля, у “Дії” українці будуть бачити, де розташований найближчий до них пункт, зможуть оцінити наявні там умови та залишити відгук.

“На доручення президента сьогодні приймаємо постанову про відображення цих локацій в застосунку та на порталі Дія. Таким чином місцева влада оперативно реагуватиме на скарги й усуватиме всі недоліки. Готуємося до всіх викликів та до всіх можливих сценаріїв”, – сказав Шмигаль.

На сьогодні, за словами Шмигаля, вже розгорнута мережа з 13 тисяч Пунктів незламності. В них люди матимуть світло, тепло, інтернет та зв’язок на критичні та екстрені випадки.

Готовність до опалювального сезону

За словами Шмигаля, готовність енергетики та комунальної інфраструктури наближається до 100%. Деякі громади вже почали вмикати тепло. В інших населених пунктах воно може з’явитися наступного тижня відповідно до погодних умов.

Напередодні представники ДТЕК розповіли, що вони вже встигли зробити перед зимою. Зокрема, йдеться про енергетичну інфраструктуру та підготовку України до ймовірних блекаутів через обстріли російських окупантів.

Раніше міністр енергетики України Герман Галущенко розповів, що енергетики проводять тренування на випадок обстрілів та масових вимкнень світла, проте спрогнозувати рівень, масштаб і вплив атак на роботу енергосистеми наразі доволі складно. За його словами, влада буде ухвалювати потрібні рішення ситуативно.

Раніше ми розповідали, скільки у Кривому Розі пунктів Незламності і коли вони відкриються. Писали, чи будуть в Україні взимку блекаути.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

 

Нагору