Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Укрзалізниця” підсилила боротьбу з перекупами: хто зможе придбати білети на закордонні поїзди

Напевно скільки існує “Укрзалізниця”, стільки ж йде боротьба з перекупами залізничних квитків. Аби пасажири не шукали альтернативних шляхів їх придбання та не переплачувала гроші, Мінцифри інтегрували Дію із застосунком “Укрзалізниці”. Перекупам це значно ускладнить їх незаконний бізнес.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на віцепрем’єр міністра України Михайла Федорова. 

За словами Федорова, наразі придбати квиток на найпопулярніший потяг Київ — Варшава в застосунку “Укрзалізниці” можна тільки з Дія.Підписом.

Перевірка акаунту через Дію підтвердить, що даний пасажир — реальна людина. Тож якщо з акаунту масово купуватимуть та повертатимуть квитки — після перевірки його заблокують. А людина більше не зможе купити квиток онлайн, навіть якщо видалить застосунок і спробує пройти перевірку через інший пристрій.

Отже, купувати квитки зможуть тільки реальні користувачі.

“Зручно й без зайвого поспіху” – зазначає посадовець.

Але якщо плани у людини змінилися й поїздку доведеться скасувати, їй не доведеться їхати до залізничної каси, стояти у черзі та писати заяву. З допомогою Дії, зробити це можна у декілька кліків, навіть не виходячи з дому.

Раніше Інформатор писав про те, що “Укрзалізниця” поширила кількість маршрутів, квитки на які можна придбати лише онлайн. Також повідомлялося про те, які документи необхідні для подорожі з чотирилапим. 

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору