Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області троє чоловіків наїлися мухоморів, аби “покращити здоров’я”

У Дніпропетровській області розпочався грибний сезон. Він додав роботи медикам. Місцеві мешканці, наївшись власноручно зібраними “трофеями тихого полювання”, потрапляють до лікарні з важкими отруєннями. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на “Держпродспоживслужбу“, у Павлоградському районі Дніпропетровської області з кінця жовтня – початку листопада 2023 року зареєстровані три випадки отруєння сушеними мухоморами. Чоловіки віком 36, 61 та 64 роки навмисно вживали у їжу “екзотичний смаколик”, аби. за їх словами, “задля лікування та покращення стану здоров’я”. Але замість покращення з симптомами гострого отруєння токсинами дикорослих грибів опинилися у реанімаційному відділенні у стані середньої важкості та у тяжкому стані.

І цей випадок у 2023 році не перший. У червні 11-річний хлопчик придбав через інтернет сушені мухомори та скоштував їх у меленому сушеному вигляді. Дитину лікарям ледве вдалося врятувати.

Загалом за 2023 рік по Дніпропетровській області зареєстровано 6 випадків отруєння дикорослими грибами.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області “тихе полювання” закінчилося важким отруєнням. Також повідомлялося про те, що дві жінки отруїлися грибами у Дніпропетровській області.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору