Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Думали що боровики: дві жінки отруїлися грибами у Дніпропетровській області

Дві жінки з Кам’янського району Дніпропетровської області збирали дикорослі гриби в лісосмузі  Верхньодніпровська. Вони вживали гриби після смаження, а потім із гострими симптомами отруєння звернулися до лікарні. Жінок госпіталізували у вкрай важкому стані.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Держпродспоживслужбу у Дніпропетровській області.

Жінки збирали дикорослі гриби в лісосмузі м. Верхньодніпровська. Зі слів постраждалих, це були «боровики», які вони вживали після відварювання та смаження. За кілька годин після вживання грибів у жінок виникли перші прояви клінічних симптомів, а саме: діарея та блювання. За медичною допомогою звернулися не одразу, сподіваючись на самолікування. Проте стан жінок погіршувався, і вже наступного дня їх родичі викликали швидку медичну допомогу, після чого жінок одночасно у важкому стані госпіталізували до відділення інтенсивної терапії КНП Кам’янської міської ради «Міська лікарня швидкої допомоги». Згодом в обох жінок діагноз щодо отруєння дикорослими грибами підтвердився, вони отримують відповідне лікування.

Нині погодні умови сприяють грибному врожаю, проте Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області вкотре попереджає населення про небезпеку вживання дикорослих грибів!

Раніше ми повідомляли про сім’ю, яка наїлася отруйних грибів. І про випадок зараження ботулізмом на Дніпропетровщині.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору