Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українцям з-за кордону стане простіше повертатися додому: які документи потрібні

Українців пропускатимуть на територію нашої держави за наявності свідоцтва про народження. Це стосується тих, хто втратив документи. Державна прикордонна служба вноситиме дані про людину в базу.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 13 жовтня відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з питань захисту прав громадян, які потребують допомоги у поверненні в Україну. Групу створили за дорученням Кабінету міністрів України для вирішенням проблем отримання або відновлення документів громадян України, які виїхали в треті країни.

“Наші співгромадяни з окупованих територій намагаються потрапити в Україну через треті країни. Втім, зараз це зробити непросто, якщо людина втратила чи не має українського паспорту або свідоцтва про народження. Згідно з постановою №57 та змінами у порядку перетину кордону, громадяни України до 18 років пропускаються на територію нашої держави за наявності свідоцтва про народження. При цьому Державна прикордонна служба самостійно вносить дані про людину в базу. Громадяни, старше 18 років, які втратили свої документи, будуть також пропускатись за наявності свідоцтва про народження. Ідентифікацію особи будуть проводити вже на території України”, – йдеться у повідомленні.

Також робоча група розширила повноваження консульств України в Казахстані, Туреччині, Грузії, Естонії та Латвії. Це дозволить пришвидшити порядок видачі тимчасового посвідчення особи на повернення в Україну.

“Ми не можемо втратити наших громадян. Саме тому маємо напрацювати процедуру їх якнайскорішого повернення додому. Ми зробимо все, щоб вони були українцями не тільки в душі, але й знову за паспортом”, – наголосила очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук.

Раніше ми розповідали, що у Дніпрі полонений солдат рф намагався втекти з лікарні: його затримали.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору