Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Нацбанк презентував нову сувенірну монету: як вона виглядає

Національний банк України випустить сувенірну монету, присвячену Соломії Крушельницькій. Цьогоріч виповнилось 150 років з дня народження славетної оперної діви. Вже з 19 жовтня сувенірна монета номіналом 2 гривні буде доступною для покупців.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням Інформатор Україна.

“Історія Соломії Крушельницької – це яскравий шлях успіху талановитої, харизматичної та цілеспрямованої українки. Ювілей оперної діви ми відзначали всім світом, адже це одна з пам’ятних дат під егідою ЮНЕСКО. Маємо достойно вшановувати людей, які прославляли Україну. Це особливо важливо, коли ворог воює проти української ідентичності”, – розповів Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Тираж монети “Соломія Крушельницька у сувенірній упаковці” – 30 000 штук. На аверсі монети – зображення Соломії Крушельницької в сценічному образі Аїди, біля якої стилізовані куліси, прикрашені декоративним орнаментом та малий Державний Герб України. На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено портрет Соломії Крушельницької, праворуч від якого – стилізоване крило метелика, що символізує один з найвідоміших образів співачки в опері “Мадам Баттерфляй”.

Раніше ми розповідали, що на трасі Дніпропетровської області перекинулася вантажівка Scania: водія заблокувало під кабіною.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору