Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Спали на голих дошках: на Херсонщині показали катівню в якій тримали полонених українців

Годували комбікормом та не давали води. Журналіст Інформатора побував в катівні села Біляївка, що на Херсонщині. В одній зі шкіл, російські орки облаштували штаб та тримали там ув’язнених людей.

Про те, що робили з полоненими та в яких умовах розкаже Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

Після звільнення низки українських міст, мережею сиплеться все більше й більше новин про закатованих, замордованих українців, які жили під окупацією російських військ. За словами першого заступника міністра внутрішніх справ Україна Євгенія Єніна, фактично кожне місто чи селище, звільнене від рашистів, мало катівню у тій чи іншій формі. Наш журналіст побував в селі Біляївка, що на Херсонщині. Селище звільнили 4 жовтня. Разом з Любимівкою, Хрещенівкою, Золотою Балкою, Українкою, Великою та Малою Олександрівкою та Давидовим Бродом.

“Це було місце проживання військовополонених або просто полонених українських громадян. Єдине, що тут було, це бутилки в які вони мусили ходити в туалет”, —  зазначають у відеорепортажі.

В кімнаті без вікон, росіяни тримали українських чоловіків, яких піддавали щоденним тортурам.В катівні мордували навіть тих, хто мав лише тиждень навчання для вступу до тероборони. Ув’язнених жорстоко били, здирали плоскогубцями нігтьову пластину. Полонені знаходилися в цілковитій темряві, спали на голих дошках та навпомацки випорожнювалися.

“Вони навіть на очі не бачили. Тому що з темноти відразу на світло”, — додає військовий.

Нині відомо щонайменше про одного закатованого чоловіка. Відступаючи, російські орки лишили по собі листівки, з адресами місця проживання. Наразі слідство встановлює особи причетних до знущань.

Фото: Владислав Гарнаєв

Напис на фото: “Тут зеки. Користуватися мобільними не можна. Не стріляти.
Фото: Владислав Гарнаєв

Нагадаємо, скільки населених пунктів Херсонщини звільнили ЗСУ і як бійці ведуть контрнаступ.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору