Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Нацгвардієць розповів, як ЗСУ зачищали звільнене від росіян селище у Херсонській області

Гвардієць із позивним Курт – бойовий медик. Разом зі своїм підрозділом у складі Сил оборони брав участь у звільненні села Нововознесенське. Цей населений пункт перебував в окупації з першого дня повномасштабного вторгнення російських військ в Україну та був звільнений від росіян у вересні.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Національну гвардію України.

«Нашим завданням було зачистити населений пункт. Вранці виїхали на завдання і щойно наблизилися до села, розпочався артобстріл. Обстріл тривав цілий день. До самого вечора по нас працював 120-й міномет та «Гради», – розповідає Курт. Коли Сили оборони зайшли у село, у ньому ще перебувало до двох десятків військових противника – підрозділ Курта вступив у контактний бій.

Поки гвардійці просувалися вздовж вулиці на визначеній території, їм допомагали артилеристи, не даючи ворогові шансів «забрати» населений пункт. Під час зачистки будівель гвардійці виявили схрон боєприпасів: набої різного калібру, постріли до гранатометів, гранати та інше.

«Коли ми заходили, з іншої сторони села ще намагалися відбиватися “ДНРівці”. Вони збивалися у групки по 4-5 осіб, але їх швидко відбили. Вночі вони намагалися пробратися у залишений схрон, однак, щось у них пішло не так», – говорить військовий.

«Люди нас зустрічали, дякували, щиро раділи. Просили, аби ми швидше виганяли росіян. Розповідали, як ті заселялися у будинки місцевих, усе там перевертали, забирали та вивозили крадені речі. В людей мародерили всю побутову техніку. Відносилися жорстоко, не надавали їм жодної допомоги, навіть медичної», – говорить Курт. До нього звернувся місцевий за допомогою: чоловік раніше отримав осколкове поранення ноги й потребував лікування. На щастя, загрози життю не було. Бойовий медик обробив рану та направив постраждалого до евакуаційного транспорту.

В одній із будівель, в якій жили окупанти, знаходилось декілька електричних чайників, але без підставок. «Як вони ними користувалися – незрозуміло», – відзначає гвардієць.

Ще перед війною Нововознесенське було повністю газифіковано, працювала школа, сільський клуб. Сьогодні ж у населеному майже не залишилося цілих будинків.

«Я і мої побратими будемо продовжувати боротьбу, аби звільнити Україну від посягань російської федерації, щоб наші люди, українці, могли вільно жити під мирним небом», – підкреслює Курт.

Наші Сили оборони

Пошкоджені будівлі

Сміття, яке залишили після себе військові рф

Раніше ми розповідали, про автомобіль, який загорівся під час руху на дорозі у Дніпропетровській області.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору