Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо французький цибульний суп удома

Осінь принесла рясний урожай, морозні ночі і легкий смуток. І все ж цей сезон – один з найкращих пір року для того, щоб спробувати приготувати нову осінню страву – цибульний суп.

Інформатор пропонує приготувати легку страву на вечерю.

Інгредієнти:

  • 1 кг цибулі,
  • 1 л бульйону (краще яловичого),
  • 250 г картоплі,
  • 3 ст.л. вершкового масла,
  • 200 г твердого сиру,
  • 300 г вершків,
  • сік одного лимона або 75 мл білого сухого вина,
  • черствий батон або багет,
  • лавровий лист,
  • чорний перець,
  • тим’ян

Приготування:

Цибулю нарізати півкільцями і впродовж півгодини пасерувати на вершковому маслі у великій сковороді або сотейнику. До цибулі додати картоплю, нарізану кубиками, і залити бульйоном. Варити до готовності картоплі і додати сіль, перець. Отриману масу слід трохи остудити і подрібнити блендером. Після чого необхідно додати вершки, сік лимона (або вино) і спеції. В принципі, суп готовий, і подавати його слід з грінками з білого хліба. Але якщо ви хочете повної відповідності класиці, то приготований суп варто перелити в порційні горщики для запікання і рясно посипати тертим сиром. В такому випадку суп буде готовий до поїдання після запікання в духовці до золотистої скоринки сиру.

Смачної вечері!

Раніше ми розповідали, про те, як смачно приготувати гарбузову кашу.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору