Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Жінка отруїлася грибами і потрапила до реанімації у Дніпропетровській області

Надвечір 6 жовтня, до “швидкої” надійшов виклик про отруєння жінки грибами у місті Кам’янське. Зібрані власноруч гриби вживала вся сім’я з трьох осіб. Симптоми отруєння з’явитися у матері. Лікарі застали жінку у край тяжкому стані і доставили її у реанімацію.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на директора обласного центра катастроф Радія Шевченко.

“Існує цілий ряд захворювань, які мають чіткий сезонний характер. До таких відноситься отруєння грибами. Всі умови для врожаю грибів: тепло, дощі. Головне – знати, які гриби не отруйні, а які умовно отруйні”, – пише Радій Шевченко.

Прибувши на виклик, лікарі провели огляд і обстеження, після чого виявили, що сім’я із трьох чоловік вживала жарені гриби рядовки, зібрані власноручно. Через 5-6 годин після вживання у матері почалися симптоми отруєння: болі в животі, нудота, блювання. Хвора на протязі доби не зверталась за допомогою і бригада застала її у дуже важкому стані, з низькими цифрами артеріального тиску, синюшними шкіряними покровами.

З діагнозом: «Отруєння грибами» хвора госпіталізована у важкому стані в реанімаційне відділення Кам’янської лікарні.

“Люди, будьте обережними при збиранні грибів. Навіть неотруйні гриби можуть викликати неочікувану реакцію організму”, – закликають лікарі.

Раніше ми повідомляли, що у мешканця з Дніпропетровської області виявили хворобу – ботулізм.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору