Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області військовослужбовець продавав ухилянтам підробні документи для виїзду за кордон: скільки це коштувало

У Кривому Розі перед судом постане старший солдат, який продавав ухилянтам підробні документи для виїзду за кордон. По кишені ця “послуга” була далеко не кожному. Ціна “білета у життя без стрілянини та повітряних тривог” коштувала 9 тисяч доларів. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Східного регіону, старший солдат знайшов спільників в Одесі, які мали необхідні штампи, печатки та бланки документів для виготовлення підроблених тимчасових посвідчень про непридатність до військової служби.

За гроші чоловік гарантував тим, хто бажав ухилитися від мобілізації та легально виїхати за кордон, таку можливість. Ціна послуги складала 9000 доларів США.

Після отримання задатку у сумі 3500 доларів США військовослужбовець надсилав отриманий від “клієнта” необхідний пакет документів спільникам в Одесу. Там через особисті зв’язки у військово-лікарській комісії одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, оформлювався медичний акт непридатності мобілізованого до військової служби за станом здоров’я. На підставі фіктивного акту у військовому квитку ставився штамп про зняття з військового обліку, що давало змогу безперешкодно перетинати державний кордон.

Наразі зловмисника затримано. Справу розслідували. Прокурори Криворізької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону скерували до суду обвинувальний акт.

Наразі зловмисника затримано

Наразі зловмисника затримано

Раніше Інформатор писав про те,  які документи ухилянти частіше підробляють. Також повідомлялося про про ухилянтів з Дніпропетровщини, які намагалися на човні перепливти за кордон.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору