Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпрі чоловік торгував довідками про непридатність до військової служби: скільки коштував “білий квіток”

Категорія “білого” військового квитка визначає, чи може бути особа з проблемами зі здоров’ям мобілізованою та за яких умов. Торгівлю ось такими квітками непридатності до військової служби налагодив мешканець Дніпропетровської області. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на поліцію Дніпропетровської області, 27-річний мешканець Дніпропетровської області сприяв у виготовлені тимчасового посвідчення військовозобов’язаного із виключенням з військового обліку та довідки військово-лікарської комісії, за якою військовозобов’язаний визнаний непридатним до військової служби за станом здоров’я. Він організував схему незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон України та причетний до трьох фактів злочинів, скоєних за аналогічною схемою. За свої послуги брав 4,5 тисячі доларів.

Правоохоронці зловмисника на місці злочину, вилучили грошові кошти, а також печатки, штампи та документацію, що підтверджує незаконну діяльність.

Зловмиснику вручено повідомлення про підозру. За скоєне йому може загрожувати до 9 років позбавлення волі. 19 вересня обвинувальний акт за даним фактом було направлено до суду.

Раніше Інформатор писав про те, які документи ухилянти частіше підробляють та про те, що залізничник перевозив ухилянтів за кордон у вентиляційній системі вагону.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору