Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Корисні солодощі: готуємо мармелад з гарбуза та апельсина

Те, що гарбуз дуже корисний знають усі. Але мало кому подобається його смак. А заставити їсти гарбуз дітей ну майже неможливо. Але спосіб приготування, завдяки якому діти нізащо не здогадаються, що саме вони їдять та будуть просити ще та ще.

Інформатор пропонує рецепт мармеладу з гарбуза та апельсина.

Продукти

  • Пів кілограма гарбуза (чищений);
  • Один апельсин вагою 250 г;
  • Один стакан об’ємом 250 мл цукру;
  • 150 г остиглої кип’яченої води;
  • 40 г желатину.

Приготування

Зріжте шкірку у гарбуза і вичистіть насіння. Поріжте м’якоть на шматочки.

Желатин залийте холодною кип’яченою водою.

Розріжте апельсина на дві половинки і вичавіть сік.

У каструлю вилийте апельсиновий сік, покладіть гарбуз, всипте цукор і додайте апельсинові скоринки.

Помістіть на невеликий вогонь і варіть до готовності, приблизно 15 хвилин.

Апельсинову скоринку приберіть. Додайте до інгредієнтів желатин і розмішуйте поки він не розчиниться.

Візьміть занурювальний блендер і перетворите вміст каструлі в однорідну масу.

Якщо з’явилася піна в процесі роботи блендера, приберіть її.

Візьміть форму, застеліть її плівкою або целофановим пакетиком. Вилийте гарбузову масу і помістіть в холодильник до застигання мармеладу.

Застиглий мармелад посипте цукром і переверніть форму на дошку або тарілку.

Обережно зніміть плівку зі солодощів й поріжте на порційні шматочки.

Все. Можна подавати на стіл та насолоджуватися цілком натуральними та корисними смаколиками.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати консервований гарбуз “як ананаси” та про те, як приготувати цукати з гарбуза.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору