Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Деяким українським пенсіонерам припинять виплати: чому та як їх відновити

В Україні триває війна. Дехто з українських пенсіонерів опинився на тимчасово окупованій території. Хтось у пошуках безпеки виїхав за кордон. Отримувати щомісяця пенсію та користуватися нею ці люди не можуть, а тому ризикують залишитися без виплат

Як повідомляє Інформатор з посиланням на коментар першої заступниці міністра соціальної політики України Дарію Марчак на порталі “На пенсії”, пенсіонерам, які не знімали гроші з пенсійної картки, не розраховувалися нею у магазині чи при сплаті комунальних послуг, нарахування пенсій припиняють. Це зовсім не означає, що люди її втратять. Гроші будуть накопичуватися на рахунках пенсійного фонду, але на банківські картки пенсіонерів їх не переводитимуть.

Щоб відновити виплати, треба пройти особисту ідентифікацію. Зробити це можна навіть по відеозв’язку. Це робить доступ до процедури ідентифікації зручнішим для осіб, які перебувають за кордоном або мають обмежений доступ до фізичного відвідування офісів Пенсійного фонду.

Що до людей, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, то тим, хто раніше отримував пенсії через “Укрпошту”, їх стануть перераховувати на банківські картки й там накопичувати. Як тільки пенсіонер опиниться на підконтрольній території, він зможе пройти особисту ідентифікацію та отримати ці гроші.

Раніше Інформатор писав про те, як рахується стаж та пенсія, якщо людини працює на неповну ставку. Також повідомлялося по те, яку пенсію платять українцям без достатнього стажу.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору