Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Хто з працюючих українців може залишитися без пенсії

Більшість українських пенсіонерів, що працює отримує і зарплату, і пенсію. Але є винятки. В деяких випадках людині потрібно вибрати: чи працювати та отримувати зарплатню, чи піти на заслужений відпочинок та жити на пенсію.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на видання “На пенсії“, згідно з Законом України, пенсіонер зобов’язаний повідомляти факт свого працевлаштування або звільнення з роботи, оскільки право на виплату пенсії/визначення її розміру в багатьох випадках пов’язане зі статусом пенсіонера – “працюючий/непрацюючий”.

Зокрема, пенсія за вислугу років призначається під час залишення роботи, яка дає право на цю пенсію (вчитель, медсестра та таке інше).

У разі працевлаштування після призначення пенсії за вислугу років на роботу, що дає право на цей вид пенсії, виплата пенсії припиняється та поновлюється з дня, що настає після дня звільнення з роботи.

Проте, у випадку коли робота на певній посаді не дає права на призначення пенсії за вислугу років, призначена пенсія за вислугу років виплачується.

Раніше Інформатор писав про те, хто з українських пенсіонерів може втратити до 50% пенсії та про те, які категорії пенсіонерів отримають великі виплати після перерахунку влітку.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору