Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Пенсіонери, які виїхали за кордон, зможуть отримати виплати через Укрпошту

Українські пенсіонери, які знайшли тимчасовий прихисток у Польщі, тепер зможуть отримувати виплати шляхом міжнародного переказу через Укрпошту. В Україні вони отримували готівкою, а зараз гроші можна переказувати. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

“Прийнята урядом постанова розробило Мінсоцполітики за результатами нарад з обговорення проблемних питань українських громадян, які знайшли тимчасовий прихисток у Польщі. Отже, зазначена категорія пенсіонерів зможе відновити отримання пенсії шляхом надсилання заяви поштою в порядку, визначеному Пенсійним фондом України “, – йдеться в повідомленні.

Відтепер виплати можна буде отримувати у відділенні пошти за кордоном – за наявності технічної можливості в АТ «Укрпошта» здійснювати переказ коштів у країну перебування.

Також для отримання пенсії постанова передбачає можливість укладення договорів банківського рахунку з українськими банками. Йдеться про банки, що не мають філій, відділень, представництв у країні проживання пенсіонера – зокрема, банки, які взагалі не мають власної мережі.

Так, якщо особа бажає отримувати пенсію через банк, заяву про виплату можна буде подати в електронній формі з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису. Це можна зробити разом із відкриттям банківського рахунку, без необхідності особистого відвідування банку.

Раніше ми розповідали, яка в Україні середня пенсія та хто отримує найнижчі виплати. Також писали про те, що частині українських пенсіонерів затримують щорічні виплати та що в Міноборони пояснили, кому з військових зменшать зарплату, а хто буде отримувати виплати без змін.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору