Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні будуть карати за порушення комендантської години: як саме

У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Мета законопроєкту — встановити адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години. Також підприємства планують карати за те, що на відповідній території спеціального режиму не виконуються заходи світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Верховної Ради України.

Так за порушення комендантської години громадяни будуть вимушені заплатити від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це від *.5 до 17 тисяч гривень.

Штраф за порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану складатиме від трьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 102 тисяч гривень). Платитиме власник або керівник підприємства-порушника.

Наразі документ передано на розгляд керівництву парламенту.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області збільшили штрафи за вилов риби. Також писалося про те, що в Україні повернули онлайн оплату штрафів для водіїв.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору