Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області збільшили штрафи за вилов риби

29 вересня Кабінет Міністрів України затвердив постанову про збільшення штрафів за знищення, пошкодження або незаконний вилов риби. Ця постанова Уряду систематизувала підхід до розрахунку збитків. Якщо рибалки будуть дотримуватися рибоохоронного законодавства, їм не доведеться сплачувати ці штрафи.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Державне агентство меліорації та рибного господарства України.

Збитки, завдані рибному господарству, розраховуватимуться за єдиним підходом, не розділяючи порушників на фізичних та юридичних осіб. При цьому окремо наголошуємо, що їх розмір для фізичних осіб залишається незмінним.

Так, наприклад розмір такс за незаконний вилов у рибогосподарських водних об’єктах України одного екземпляру сома складає 5117 грн, сазана – 3706 грн, судака – 3587 грн, щуки – 3468 грн, окуня – 3162 грн, ляща – 1649 грн, лина – 1598 грн тощо.

Штрафи

Раніше ми розповідали, що у Дніпропетровській області рибалка незаконно ловив рибу у період нерестової заборони. Писали, що на річці Боковенька виявили браконьєра та що у Криворізькому районі браконьєри за два дні наловили риби на пів мільйона гривень.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору