Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Криворізькому районі браконьєри за два дні  наловили риби на пів мільйона гривень

Воєнні дії завдали великих збитків рибному господарству України. Але браконьєри свідомо завдають не набагато менше. Тому щодня рибоохоронні патрулі стежать, що коїться і на самих водоймах, і поблизу них, затримуючи тих, хто порушує рибоохоронне законодавство.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровській рибоохоронний патруль, 9 вересня під час рейду затриманий рибалка, який ловив рибу з човна 4 сітками. У такий спосіб порушник добув 20 кг риби: карась сріблястий – 55 особин, лящ – 9 особин, окунь – 3 особини. Збитки становлять 104 958 грн. Інцидент зафіксовано на річці Бокова, поблизу с. Грузька Григорівка Криворізького району Дніпропетровської області.

10 вересня виявлено грубе порушення правил рибальства на Красінському водосховищі, в селі Садове Криворізького району Дніпропетровської області. Виявлено порушника, який рибалив на гумовому човні забороненими знаряддями. За допомогою 2 ятерів порушник наловив 321 особину карася сріблястого. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 54 кг. Збитки становлять 365 211 грн.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення.

Плавзасоби, заборонені знаряддя лову вилучено слідчими до рішення суду. Незаконно добутий улов передано суб’єкту господарювання, з яким укладено договір про відповідальне зберігання продукції (живу рибу випущено в природне середовище існування).

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області браконьєри за ніч виловили майже 1200 раків та про те, що на Карачунівському водосховищі затримали двох “рибних мародерів”.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

 

Нагору