Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Браконьєри виловили 6 тонн риби на півмільйона гривень у Дніпропетровській області

Мешканець Нікополя з трьома спільниками незаконно виловлювали рибу і раків у період нересту з Каховського Водосховища. обвинувачені виловили майже 6 тонн риби, чим заподіяли шкоду рибним запасам України на загальну суму 500 тис. гривень.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

За даними слідства, у грудні 2020 року мешканець Нікополя організував  злочинне угруповання, яке займалось незаконним виловом риби та раків у період нересту в акваторії Каховського водосховища.

До «бізнесу» він залучив ще трьох знайомих, кожен з яких виконував свої функції за заздалегідь узгодженим планом. Чоловіки використовували човни, катери та заборонені знаряддя, а саме: риболовні сітки, пристрій для масового знищення риби, вибухові речовини. Браконьєри за один вихід на воду отримували понад 500 кг незаконно виловленої риби. З метою подальшої реалізації вилов збували на споживчий ринок.

Гроші від продажу незаконно виловленої риби організатор розподіляв між учасниками групи в залежності від виконання покладених на них обов’язків.

Було проведено більше 20 санкціонованих обшуків за місцем мешкання обвинувачених та в їхньому автотранспорті, правоохоронцями було вилучено виловлену рибу, заборонені знаряддя лову, «чорнову» документацію.

Нагадаємо, що у Дніпропетровській області діє заборона на вилов раків. Які штрафи передбачає незаконний вилов риби, читайте – тут.

Інспектори документують незаконно виловлену рибу

Декількаметрові рибини вилучили у браконьєрів

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Олена Шевченко

Нагору