Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Не забудьте перевести годинники: Україна переходить на зимовий час

В останню неділю жовтня Україні переводять стрілки годинників на зимовий час. У 2023 році це буде 29 жовтня о 4:00. Українцям треба перевести годинники на 1 годину вперед. Отже спати будемо на 1 годину більше.

Повідомляє Інформатор.

Більшість електронних пристроїв перейдуть на зимовий час самостійно, але механічні та не під’єднані до інтернету пристрої необхідно переводити вручну.

За словами медиків, перехід на зимовий час наш організм переносить краще, ніж на літній. Але все ж таки для нього це певний стрес, а отже, до переведення стрілок годинника краще готуватися заздалегідь.

За кілька днів до переведення стрілок годинника краще почати лягати спати раніше, хоча б на 15-20 хвилин. Це допоможе організму адаптуватися до нових умов.

Не можна перевтомлюватися. Краще відмовитись від надмірних фізичних навантажень, не затримуватись на роботі. По можливості необхідно дати організму відпочити.

Необхідно постаратися менше нервувати, якщо це можливо. Можна слухати музику для релаксу, пити трав’яні чаї.

Під час підготовки до переходу на зимовий час особливо важливо дотримуватися правильного харчування. Краще відмовитися від алкоголю, вживання жирної їжі, пити більше води, їсти овочі та фрукти.

Не варто забувати і про правила, які є актуальними в будь-який інший час. Так, краще відмовитися від використання гаджетів перед сном, намагатися гуляти на свіжому повітрі і провітрювати приміщення.

Раніше Інформатор повідомляв, що через війну в Україні Годинник судного дня перевели ще на 10 секунд ближче до півночі. Також ми писали, як уникнути стресу від переходу на зимовий час.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору