Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Через війну в Україні Годинник судного дня перевели ще на 10 секунд ближче до півночі

Стрілки так званого Годинника судного дня, який відраховує час, який залишився до глобальної ядерної катастрофи, знову почали рухатися уперед. Це сталося через війну в Україні. За всю історію стрілки переводили 25 разів.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на сайт Thebulletin.

Як написано у повідомленні: “Цього року Рада науки та безпеки журналу Bulletin of the Atomic Scientists переводить стрілки годинника Судного дня вперед, значною мірою (хоча і не виключно) через зростаючу небезпеку війни в Україні. Годинник тепер показує 90 секунд до півночі — найближче значення до глобальної катастрофи”.

Пояснюємо, що за даними Вікіпедії,  проєкт Годинник судного дня  з 1947 року веде американський журнал Bulletin of the Atomic Scientists. Годинник показує символічний час, що відокремлює людство від дня глобальної рукотворної катастрофи (час до півночі). Рішення про переведення стрілок приймає рада директорів журналу і залучених експертів, у тому числі 18 лауреатів Нобелівської премії. Годинник міститься у Чикаго.

Останнім разом стрілки переводили у 2020 році. Тоді вони зупинилися на позначці 100 секунд до півночі через загрозу глобальної катастрофи.

Раніше Інформатор писав про те, коли, за думкою світових експертів, закінчиться війна в Україні.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Фото: media.thebulletin.org

Альона Свірідова

Нагору