Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Коли у 2023 році криворіжцям переводити годинники на зимовий час

Щороку в останню неділю жовтня Україна переходить на зимовий час. У 2023 році переводити годинник на 1 годину назад треба 29 жовтня о 4:00. Тобто українці цього дня будуть спати на годину довше.

Повідомляє Інформатор.

У Верховній раді поки що не скасували переведення годинників восени та навесні. Хоча у березні 2021 року законопроєкт №4201 «Про обчислення часу в Україні» відправили на доопрацювання, який пропонує скасувати сезонне переведення годинника і залишитися на зимовому часі.

Комп’ютери, планшети, смартфони та розумні годинники переходять на новий час автоматично, їх переводити не потрібно. Але старі мобільні телефони та механічний годинник потрібно буде налаштувати.

Переведення годинника в Україні регламентується постановою Кабміну від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України». Стрілки переводять двічі на рік (восени та навесні) в останню неділю жовтня та в останню неділю березня.

Раніше Інформатор повідомляв, що через війну в Україні Годинник судного дня перевели ще на 10 секунд ближче до півночі. Також ми писали, як уникнути стресу від переходу на зимовий час.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко 

 

Нагору