Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

В Україні ухилянти вдалися до фокусу “зі зникненням”, щоб втекти за кордон

Прикордонники на Львівщині викрили нову схему для втечі ухилянтів. Щоб сховати 38-річного та 20-річного чоловіків, водій мікроавтобуса збудував рухому перегородку між пасажирським та вантажним відсіками. Але пильні прикордонники помітили, що водій нервується і не відкриває обидва відсіки транспорту.

За задумом водія, він мав спочатку представити для огляду один відсік, закрити двері, подати умовний стук, а потім відкрити двері іншого відсіку. В цей час пасажири, які переховувалися за задніми пасажирськими сидіннями, мали перебратися у вантажну секцію, – повідомляє Інформатор з посиланням на Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Водій довго ходив довкола мікроавтобуса, ігноруючи вимоги відкрити двері.

«Під час огляду транспортного засобу водій поводив себе знервовано, перешкоджав огляду транспортного засобу, імітуючи блокування дверей. Водій постукував неодноразово по транспортному засобу, подаючи знаки правопорушникам для того, щоб вони перейшли з пасажирського відділення в багажне», – коментує розвиток подій Вікторія Бондарчук – начальниця відділення інспекторів прикордонної служби «Шегині».

Як з’ясувалося, перевізник погодився доставити двох чоловіків за кордон за 5 тисяч доларів з кожного.

На водія склали протокол за незаконне переправлення осіб через державний кордон України, а на чоловіків – за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Раніше Інформатор повідомляв, що в Раді пропонують дозволити чоловікам виїжджати за кордон. Також ми писали про ухилянтів з Дніпропетровщини, які намагалися на човні перепливти за кордон.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору