Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Криворіжець хотів втекти за кордон, але потрапив до військкомату, де над ним знущалися

Мешканець Кривого Рогу разом із харків’янином намагалися незаконно перетнути кордон і потрапити до Польщі. Однак їх затримали прикордонники, склали протокол і доправили до військкомату для постановки на військовий облік. Там військовослужбовці намагались примусити порушників «добровільно» пройти ВЛК для подальшої мобілізації. Після чого утримували і катували у будівлі військкомату.

Повідомляє Інформатор з посиланням на ДБР.

19 вересня, під «наглядом» керівника військовий-водій побив обох громадян. Одного з потерпілих бив руками та ногами по тілу і обличчю, погрожуючи зброєю. Відповідне відео було поширено мережею Інтернет у цей же ж день. Інший чоловік отримав удар у голову.

Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, іншого – 7.

ДБР негайно розпочало розслідування цього інциденту у межах розпочатого кримінального провадження.

20 вересня працівники ДБР повідомили про підозру заступнику начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК та СП, а також військовослужбовцю-водію цього відділу у незаконному позбавлені волі та катуванні, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Для військовий-порушників просять обрання запобіжного заходу, у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Раніше Інформатор повідомляв, який вирок винесли криворіжцю, який не прийшов по повістці до військової частини. Також ми писали про ухилянтів з Дніпропетровщини, які намагалися на човні перепливти за кордон.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору