Чимало людей, незважаючи на користь гарбуза, категорично його не признають. Але насичений, смачний і ефектний фарширований гарбуз справить враження, на друзів або родину за вечерею. З таким рецептом впорається навіть недосвідчена господиня.
Покроковий рецепт смачного м’яса, – розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 2 кг
- Картопля – 5 шт.
- М’ясо – 400 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана 20% – 4 ст. л.
- Масло вершкове 73% – 80 г
- Паприка – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Шпинат – 60 г
- Олія – 40 мл
Спосіб приготування:
Гарбуз помийте й витріть насухо. Зріжте кришечку, зсередини акуратно ложкою виберіть волокна і насіння.
Картоплю почистьте, наріжте невеликими кубиками й обсмажте на олії майже до готовності. Цибулю почистьте, дрібно наріжте і додайте до картоплі, смажте, помішуючи, до готовності овочів. Всипте паприку, сіль, перець і добре перемішайте. Викладіть готову картоплю на тарілку.
На тій же сковороді обсмажте до рум’яності нарізане шматочками будь-яке м’ясо. Додайте порізаний шпинат, сіль, перець і смажте, помішуючи, до готовності шпинату. Перекладіть м’ясо в окрему тарілку.
Гарбуз всередині змастіть 30 г вершкового масла. На дно гарбуза викладіть частину картоплі, потім частину м’яса і сметани. Повторіть шари начинки. Останнім шаром має бути картопля, яку треба змастити рештою сметани.
Зверху викладіть шматочки масла і накрийте гарбуз кришечкою, яку зрізали. Ретельно загорніть гарбуз у кілька шарів фольги та відправте у духовку, розігріту до 200°C, на 2 години.
Подавайте готовий гарбуз цілим, звільнивши його від фольги!
Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві котлети в листковому тісті. Писали, як приготувати тефтелі з фаршу і картоплі та старовинні лемківські фучки з квашеної капусти.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок