Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Осіння страва: готуємо м’ясо з картоплею в гарбузі

Чимало людей, незважаючи на користь гарбуза, категорично його не признають. Але насичений, смачний і ефектний фарширований гарбуз справить враження, на друзів або родину за вечерею. З таким рецептом впорається навіть недосвідчена господиня.

Покроковий рецепт смачного м’яса, – розповість Інформатор.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 2 кг
  • Картопля – 5 шт.
  • М’ясо – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана 20% – 4 ст. л.
  • Масло вершкове 73% – 80 г
  • Паприка – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Шпинат – 60 г
  • Олія – 40 мл

Спосіб приготування:

Гарбуз помийте й витріть насухо. Зріжте кришечку, зсередини акуратно ложкою виберіть волокна і насіння.

Картоплю почистьте, наріжте невеликими кубиками й обсмажте на олії майже до готовності. Цибулю почистьте, дрібно наріжте і додайте до картоплі, смажте, помішуючи, до готовності овочів. Всипте паприку, сіль, перець і добре перемішайте. Викладіть готову картоплю на тарілку.

На тій же сковороді обсмажте до рум’яності нарізане шматочками будь-яке м’ясо. Додайте порізаний шпинат, сіль, перець і смажте, помішуючи, до готовності шпинату. Перекладіть м’ясо в окрему тарілку.

Гарбуз всередині змастіть 30 г вершкового масла. На дно гарбуза викладіть частину картоплі, потім частину м’яса і сметани. Повторіть шари начинки. Останнім шаром має бути картопля, яку треба змастити рештою сметани.

Зверху викладіть шматочки масла і накрийте гарбуз кришечкою, яку зрізали. Ретельно загорніть гарбуз у кілька шарів фольги та відправте у духовку, розігріту до 200°C, на 2 години.

Подавайте готовий гарбуз цілим, звільнивши його від фольги!

Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві котлети в листковому тісті. Писали, як приготувати тефтелі з фаршу і картоплі та  старовинні лемківські фучки з квашеної капусти.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору