Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Рецепт швидкої випічки: готуємо ліниві котлети в листковому тісті

Хто не любить котлети в тісті? Це ж смак дитинства! Тож пропонуємо вам рецепт смачних лінивих котлет у листковому тісті. За цим рецептом можна приготувати смачні м’ясні рулети лише із фаршу або додати в начинку сир, овочі, зелень, варені яйця.

Для рецепта підійде як листкове тісто, так і листково-дріжджове, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Тісто листково-дріжджове – 400 г
  • М’ясний фарш – 450 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 10 г
  • Перець чорний мелений – 5 г
  • Твердий сир – 100 г

Спосіб приготування:

Тісто притрусіть борошном і розкачайте. Розріжте на чотири рівні смуги.

Фарш змішайте з одним яйцем, дрібно нарізаною цибулею, сіллю, перцем. Ретельно перемішайте рукою.

Смугу тіста покладіть на пергамент. Розкладіть четверту частину фаршу на довгий край, як на відео. Зверху покладіть сир. Загорніть начинку. Змастіть другий край тіста розбовтаним яйцем. Згорніть рулет за допомогою паперу. Розріжте на три частини. Перенесіть їх на деко, застелене пергаментом.

Сформуйте решту заготовок.

Змастіть вироби яйцем. Зробіть зверху надрізи.

Випікайте в попередньо розігрітій духовці за температури 180°C близько 30 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати тефтелі з фаршу і картоплі. Писали, як приготувати домашню курячу бастурму по-вірменськи та  цвітну капусту зі скоринкою.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору