Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Запечені в духовці: готуємо тефтелі з фаршу і картоплі

Тефтелі — швидка і зручна страва, особливо, коли є під рукою готовий фарш і залишається тільки додати приготовану крупу, яйця, цибулю, приправи. Пропонуємо Вам замість крупи наповнити їх тертою картоплею. Це зробить тефтелі більш м’якими.

Ці тефтелі можуть бути основною стравою, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш – 500 г
  • Картопля – 250 г
  • Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
  • Часник, зубчики – 5 шт.
  • Панірувальні сухарі – 35 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Вустерський соус – 1 ст. л.
  • Петрушка, пучок – 1/2 шт.
  • Сіль – 3/4 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1/4 ч. л.
  • Олія – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Очищену картоплю подрібніть на тертці, сік відіжміть. Дрібно наріжте цибулю, часник, петрушку. Яйця злегка збийте.

Змішайте фарш і решту інгредієнтів до однорідності, але не дуже щільно.

Розігрійте духовку до 200°С. Деко застеліть папером для випікання.

Сформуйте невеликі кульки і викладіть на деко. Збризкайте тефтелі олією. Запікайте в духовці приблизно 25-30 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати старовинні лемківські фучки з квашеної капусти. Писали, як приготувати як приготувати закарпатський бограч та українські макорженики з яблук.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору