Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Просто, смачно та по українські: готуємо солодкі макорженики з яблук

Макорженики – десерт старовинної української кухні. Продуктів потрібно мінімум. Готувати його настільки просто, що зможе навіть дитина, а смак надзвичайний.

Інформатор пропонує рецепт макоржеників із книжки “Страви та напої в Україні” відомої кулінарки Зіновії Клиновецької. Цей десерт з яблуками готували наші предки у 1913 році.

Макорженики із яблук

Продукти

  •  жовтки;
  • 1 ст. л. розтопленого вершкового масла;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ст.л. білого борошна;
  • 3 середньо-великі солодкі яблука;
  • трохи вершкового масла для смаження;
  • мак та цукрова пудра для посипання.

Приготування

  1. У глибоку посудину кладемо жовтки,  цукор, активно розмішуємо вінчиком, щоб маса стала однорідною і трохи посвітлішала. Додаємо розтоплене масло та борошно, перемішуємо. Маса нагадуватиме тісто для оладків.
  2. Яблука ріжемо кружальцями завтовшки приблизно пів сантиметра. Серединки кружалець там, де зернятка вирізаємо.
  3. Ставимо пательню на невеликий вогонь, розтоплюємо на ній масло. Умочуємо кружальця яблук з обох боків у тісто, потім обсмажуємо з обох боків на пательні до рум’яної скоринки. За необхідності додаємо трохи масла на пательню перед кожною наступною партією кружалець.
  4. Готові макорженики посипаємо цукровою пудрою і маком.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати пастилу з яблук та яблука, запечені з сиром.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору