Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Страва на сковороді: готуємо цвітну капусту зі скоринкою

Смачну, поживну й універсальну цвітну капусту можна приготувати у різні способи. Зазвичай її розбирають на суцвіття, які варять, смажать, запікають або використовують сирими. Ще один варіант — нарізати капусту на стейки й приготувати.

Готується страва дуже легко, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 1 шт.
  • Вода – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 110 г
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.
  • Перець чилі, порошок – 1 ч. л.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Сушений чебрець – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко 3,2% – 2 ст. л.
  • Олія – за смаком

Спосіб приготування:

Головку цвітної капусти наріжте на стейки, як на відео. Покладіть два стейки у сковороду, влийте 200 мл води. Варіть капусту під кришкою 5-7 хвилин. Один раз переверніть стейки за допомогою лопатки й тарілки. Готову капусту перенесіть на тарілку і залиште остигати.

Приготуйте паніровку. На широку тарілку насипте борошно, спеції, сіль, перемішайте.

Приготуйте льєзон. У другу тарілку випустіть яйця, розбовтайте, влийте молоко і перемішайте.

Капусту обкачайте у борошні зі спеціями, покрийте яєчною сумішшю і ще раз обкачайте у паніровці з борошна.

Смажте стейки у розігрітій олії з обох боків до рум’яної скоринки.

Раніше ми розповідали, як приготувати грибні нагетси. Писали, як приготувати кабачковий хліб та салат з курячим філе, кукурудзою і маринованою цибулею.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору