Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Безкоштовна реабілітація військових: як скористатися послугою

Українські військові можуть пройти безкоштовну стаціонарну реабілітацію, яка повинна тривати мінімум 14 днів. Це можна зробити у 11 лікарнях Дніпропетровської області. До кінця цього року така допомога стане доступною у всіх закладах.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Стаціонарна реабілітаційна послуга має тривати мінімум 14 днів із тривалістю процедур від трьох годин на день. За двома напрямами та більше — понад 21 день. Кожен пацієнт, в залежності від важкості травми, може отримати від 2 до 8 реабілітаційних циклів впродовж року.

Як скористатися послугою: 

Скористуватися послугою може будь-яка людина, ті, у яких є поранення на фронті, побутова травма чи наслідки хвороби.

Робота з людиною, яка потребує реабілітації, починається із моменту її потрапляння до лікарні. В разі, якщо хвороба, поранення або побутова травма призводять до обмеження функціонування – до взаємодії з пацієнтом, одразу після стабілізації його стану, долучаються фахівці з реабілітації. Формується мультидисциплінарна реабілітаційна команда. Її склад підбирається відповідно до потреб людини. За результатами первинного обстеження пацієнта, фахівці з реабілітації спільно з пацієнтом розробляють індивідуальний реабілітаційний план.

Ця “дорожня карта” включає конкретну мету, якої пацієнт планує досягти після проходження курсу. Наприклад, якщо він має проблеми з моторикою рук і це заважає тримати склянку води чи чистити зуби – подолання цих незручностей стане головним завданням для мультидисциплінарної команди в рамках циклу з реабілітації. При цьому, враховуючи пацієнтоцентричність реабілітаційної допомоги, кожна людина має право самостійно обрати один із 423 медичних закладів, законтрактованих НСЗУ за одним із двох пакетів:

  • “Реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах” – за пакетом законтрактовано 262 заклади охорони здоров’я, які отримали понад 778 мільйонів гривень.
  • “Реабілітаційна допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах” – за пакетом законтрактовано 413 закладів охорони здоров’я, які отримали більше ніж 338 мільйонів гривень.

Раніше ми розповідали, який розмір виплат військовим ухвалив уряд. Писали, що Верховна Рада проголосувала за додаткові доплати військовим та збільшення відпустки та що українці просять дати військовим можливість демобілізуватися після 18 місяців служби.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

 

Нагору